Καβάλα ανάποδα στο γάιδαρο Featured

 

Υπάρχει ένα πολιτικοδικαστικό σύστημα, στην Ελλάδα, περίεργα… ευαίσθητο. Τα μέλη του θεωρούν «άδικη μεταχείριση» τη μεταφορά του κ. Παπαντωνίου στη φυλακή και μάλιστα –άκου να δεις– με χειροπέδες. Εγώ ίσως να τον λυπόμουν αν ήταν καβάλα ανάποδα σε γάιδαρο, κρατώντας ως σημαία τη γαϊδουροουρά στο χέρι, και επιπροσθέτως, μουτζουρωμένος από τα περιττώματα και τα σάπια λαχανικά που θα του εκσφενδόνιζαν οι συμπολίτες του ή οι αδικημένοι.* Έτσι, θα τον λυπόμουν και θα θεωρούσα, ίσως, άδικη τη μεταχείριση.

Βέβαια, αν τελικά αποδειχτεί πως ήταν κλεφταράς… θα έχει υποπέσει σε βαρύτατο αδίκημα. Όχι μονάχα έκλεψε έναν λαό που τον τίμησε και τον επιβράβευσε με πλήθος αξιωμάτων παρά αυτό το έπραξε και από την θέση του υπουργού αμύνης, που όχι μόνο δεν προάσπισε την άμυνα της χώρας του αλλά αντίθετα την υπονόμευσε παραγγέλνοντας ό,τι πιο ακατάλληλο ή άχρηστο, αρκεί να έβαζε στην τσέπη του το παραδάκι από τις μίζες. (Δεν σας θυμίζει αυτό λίγο από εσχάτη προδοσία;)

Αν το καλοσκεφθώ λοιπόν…, και αν αποδειχτεί δικαστικά και τελεσίδικα ως κλεφταράς…, και αν θυμηθώ και την αλαζονεία και το θράσος του προσώπου…, και αν, τέλος, αναλογιστώ τις τόσο βάσιμες –απ’ την αρχή σχεδόν του πολιτικού του βίου– ενδείξεις,…

Αν, λοιπόν, λέω αν…

ε, τότε... όχι μονάχα στη φυλακή με χειροπέδες...

μα και στο γάιδαρο καβάλα –και λίγο θα του ήταν–.

Ανάποδα στο γάιδαρο καβάλα, κρατώντας τη γαϊδουροουρά στα χέρια σαν σημαία…

 

Υστερόγραφο:
Πριν λίγα χρόνια, αμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε τον επικεφαλής των αρχών που οδηγούσαν τον Στρος Καν σιδηροδέσμιο στο αστυνομικό τμήμα: «Δεν είναι υπερβολικός διασυρμός, μπροστά σε τόσες κάμερες, να κατεβάζουμε τον κύριο Στρος Καν από το αεροπλάνο του, φορώντας του στα χέρια χειροπέδες;», για να λάβει από τον αξιωματούχο την απάντηση: «Αν δεν ήθελε να διασυρθεί ας μην διέπραττε όσα φαίνεται πως έχει διαπράξει».

[Υπενθύμιση: ο Ισχυρός του πλανήτη οδηγήθηκε για ανάκριση με χειροπέδες έπειτα από καταγγελία (για βιασμό) του Τελευταίου τροχού της αμάξης, μιας καμαριέρας].

 

 

*Τρόπος διαπόμπευσης κατά το Μεσαίωνα.

 

Last modified onSaturday, 04 May 2019 17:14

Χαρακτηριστικά άρθρα

Χαρακτηριστικα αρθρα

«Το πάγκρυφον – ή αλλιώς – ο μέγας ερειπιών των προσωπικών καταλοίπων»

«Το πάγκρυφον – ή αλλιώς – ο μέγας ερειπ…

11 July, 2013

  τ. 58, Σεπτέμβριος 2009 Αν ο Lewis Mumford (Τεχνική και Πολιτισμός, 1934), ...

Χαρακτηριστικα αρθρα

Ιστορία της ανέλκυσης

Ιστορία της ανέλκυσης

11 July, 2013

    Τ.61, Ιούνιος 2010   ΜΕΡΟΣ Χ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ - ΟΡΥΧΕΙΑ & ΑΝ...

Χαρακτηριστικα αρθρα

Η Ανέλκυση στα βιβλία

Η Ανέλκυση στα βιβλία

11 July, 2013

          Μια σχολιασμένη βιβλιογραφία τ. 68, Μάρτιος 2012 Μια...

Χαρακτηριστικα αρθρα

Το ανεξάντλητο πηγάδι των κλειστών επαγγελμάτων

Το ανεξάντλητο πηγάδι των κλειστών επαγγ…

11 July, 2013

τ. 69, Ιούνιος 2012 «Και το ανέκδοτο λέει: “Να ’ναι καλά το πηγάδι”! Διότι αφού αντλούσ...

Back to top