Ο Αρκάς και οι Σπηλαιάνθρωποι... Featured

 

            Αυτό σκιτσάρισε ο αγαθά ιδιοφυής Αρκάς· και πέσαν πάνω του σκορπιοί και ύαινες. Φαιοπρόσωποι τραμπούκοι των κομματικών σπηλαίων, ολημερίς μπροστά σε μια οθόνη, ψάχνουν να βρουν τα νάματα και να τα μολύνουν για ν' αποκτήσει αξία το δικό τους δηλητήριο.

Ακόμα και τον Αρκά. Που και στις πιο αιχμηρές στιγμές του το πενάκι του είναι βρυσούλα αγαθότητας και ομορφιάς.

Ακόμα και τον Αρκά λάσπωσαν οι φαιοπρόσωποι τραμπούκοι των κομματικών σπηλαίων.


 

Ιανουάριος 2015

 

«Θεέ μου, συγχώρεσέ τους γιατί δεν γνωρίζουν τι πράττουν», τονθόρυσε ο Χριστός πάνω στον Σταυρό, αποτυπώνοντας με το παράδειγμά του μιαν από τις συγκλονιστικότερες εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν είναι πως μοιάζει την κρίσιμη στιγμή να αφαιρεί από το Κακό την οντολογική του υπόσταση –αφού μονάχα τυφλωμένος από άγνοια μπορεί ο άνθρωπος να βλάψει, με τέτοιον τρόπο, άλλον άνθρωπο–. Είναι πως βρίσκει το σθένος, ξεψυχώντας πάνω στον Σταυρό, να ξεφυσήξει από το λιανισμένο στέρνο συγχώρεση για τους σταυρωτές του.

Έτσι η ανθρωπιά την κτηνωδία αγκαλιάζοντας. Έτσι και οι συντάκτες του Charlie Hebdo βάζουν στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους τους τον δακρύζοντα Μωάμεθ να μονολογεί: “Je suis Charlie”. Ο Μωάμεθ παίρνει το μέρος των γάλλων νεκρών κι εκείνοι ανταποδίδουν με την απίστευτα γενναιόψυχη φράση της Σύνταξης: «Όλα συγχωρούνται»!

Τρομερή και υπέροχη γαλλική κοινωνία· τρομεροί και υπέροχοι συντάκτες του Charlie  Hebdo· έχετε τα σέβη μας!

 

Last modified onWednesday, 22 April 2020 21:08
Back to top