Το τέλος του δρόμου για την έντυπη έκδοση του “Ανελκυστήρα”

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είχε γίνει απελπιστικά δύσκολη για την έκδοση του περιοδικού. Δύσκολη, άλλωστε, είχε γίνει η οικονομική κατάσταση για όλες τις μικρές εταιρείες. Πολλώ δε μάλλον για ένα έντυπο σαν τον “Ανελκυστήρα” του οποίου η -όποια- κερδοφορία επενδυόταν για τη χρηματοδότηση, απλώς, της επόμενης έκδοσής του.

Και ήρθε το τελευταίο έτος που η κατάσταση δεν ήταν πλέον βιώσιμη...

 

Οι προσεκτικότεροι αναγνώστες, εξάλλου, θα πρόσεξαν την καταβαράθρωση των διαφημίσεων στα τελευταία τεύχη. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, αποφασίσαμε να διακόψουμε, έπειτα από 23 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, την εκτύπωση του περιοδικού, παρότι ένας μικρός αριθμός εταιρειών συνέχισαν και θα συνέχιζαν –με… φιλοτιμία και αυτοθυσία– να μας υποστηρίζουν (και τις ευχαριστούμε, βέβαια, γι’ αυτήν τη στήριξη που δεν θα μπορούσε όμως, μόνη αυτή, να ανατρέψει τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα).

Εδώ λοιπόν κλείνει ένας κύκλος.

Μένει, ωστόσο, η παρούσα ιστοσελίδα, που παύει πλέον να αποτελεί συμπλήρωμα και καθρέφτη της έντυπης έκδοσης και θα διεκδικήσει την αυτόνομη παρουσία της στο διαδίκτυο. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην αποτελεί μονάχα το “μουσείο” των κειμένων που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια για την έντυπη έκδοση (και σταδιακά αναρτώνται), αλλά μια ενεργή ιστοσελίδα με τακτική και επίκαιρη αρθρογραφία, ώστε να υλοποιηθεί, εξάλλου, και το πλάνο δημοσιεύσεων που έμεινε ημιτελές με τη διακοπή κυκλοφορίας του εντύπου (Αφιέρωμα στην Πιστοποίηση, κ.τ.λ.)

Ενθυμούμενος με συγκίνηση κάποιους αναγνώστες να παίρνουν τηλέφωνο -όταν καμμιά φορά αργούσε να κυκλοφορήσει το τεύχος- στα γραφεία του περιοδικού για να ρωτήσουν γιατί άργησε να τυπωθεί ο “Ανελκυστήρας”, νιώθω την ανάγκη, σε αυτούς τους ανυπόμονους αναγνώστες, να ζητήσω συγγνώμη που, αυτήν τη φορά, περίμεναν ματαίως την εκτύπωση του περιοδικού τους…

Τέλος, ζητώ συγνώμη και από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας που, για ένα μεταβατικό στάδιο, θα διαβάζουν το παρόν "σημείωμα", αντί του συνήθους σημειώματος σύνταξης με την αντίστοιχη εικόνα εξωφύλλου που το συνόδευε.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, λοιπόν, τα νεότερα…

 Καραπαναγής Αποστόλης

 

Back to top