Στην ουρά για το εδώλιο! Featured

Τράβηγμα το αυτάκι και: Γρήγορα στο σπίτι παλιόπαιδο, που ντρόπιασες την αξιοπρεπή οικογένεια στην οποία ανήκεις. Αυτά περίπου αποφάνθηκε το Σεβαστό Δικαστήριο για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου-Λίστας Λαγκάρντ. Νωρίτερα είχε κρίνει πως ο πρώης υπουργός ενήργησε αυτοβούλως για να προστατέψει το όνομά του από τον ενδεχόμενο διασυρμό που θα σηματοδοτούσε η αναγραφή συγγενικού του προσώπου στη Λίστα, κι όχι με αυτουργία άλλου υπέρ του οποίου θα προέκυπτε οικονομικό όφελος. Βεβαια κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια αν τα χρήματα στη λίστα δικαιολογούνται για τα συγγενικά του πρόσωπα. Το ΣΔΟΕ αρχικά είχε κάνει λόγο για ποσά που δεν δικαιολογούνται, έπειτα όμως έγιναν... διορθωτικές κινήσεις πως η έρευνα χωλαίνει, και θα αργήσει να περατωθεί, κλπ., κλπ. Σχεδόν αθώος λοιπόν, σχεδόν αθώος... Λέτε ίδια τύχη να έχουν και οι άλλοι της... ουράς;

 


 

 

Δεκέμβριος 2014

Εκτός όμως από τον κο Τσουκάτο της προηγούμενης είδησης... Όρθιος στην ουρά περιμένοντας για να καθίσει κι αυτός με τη σειρά του στο εδώλιο –του Ειδικού Δικαστηρίου, που για πρώτη φορά μετά το 1990-91 θα ξανασυσταθεί για χάρη του– ο πρώην υπουργός, κος Γ. Παπακωνσταντίνου. Αυτό αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία 4άρων προς μίας ψήφου. Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικές και αφορούν τη νόθευση εγγράφου και την απόπειρα απιστίας και μάλιστα επιβαρύνονται με τις δυσμενείς διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου. Η έναρξη της δίκης αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Θυμίζουμε ότι η ουσία και το περιεχόμενο της κατηγορίας αφορά το σβήσιμο δια χειρός υπουργού των ονομάτων των –φοροφυγάδων– συγγενών του, από τη λίστα Λαγκάρντ. Μια λίστα που δόθηκε από ξένη αρχή στην υπουργάρα μας ώστε να παταχθούν οι φοροδιαφεύγοντες! Και βέβαια εδώ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα· όσα κακουργήματα φέρεται να έχει διαπράξει, τα διέπραξε για να ωφεληθούν οικονομικά μονάχα οι συγγενείς του και χωρίς να προκύπτει πως θα είχε ο ίδιος άμεσο οικονομικό κέρδος! Άρα λοιπόν ό,τι έκανε το έκανε προσβλέποντας στο χτίσιμο –κάνοντας τις κατάλληλες εξυπηρετήσεις– μιας πολιτικής καριέρας!

Βαρύ αντίρροπο τα ενδεχόμενα ισόβια για μια πολιτική καριέρα, δεν νομίζετε; Μακάρι όμως, αν αποδειχτεί η ενοχή του, να του επιβληθούν, μήπως και σταματήσουν στην Ελλάδα ν’ ασχολούνται με την πολιτική οι φαύλοι και οι τσαρλατάνοι!

Όρθια όμως στην ουρά για το εδώλιο, βρίσκονται κι άλλα δυο καλά παιδιά. Ο κος Παπαντωνίου και ο κος Καρατζαφέρης μάλλον θα λογοδοτήσουν κι αυτοί, μέσα στο 2015, στη δικαιοσύνη.

 


 

25/11/2014 - Τα Σημαντικά και τα Βλακώδη.

Το 'γραψε προ διμήνου σε μια εφημερίδα ο δημοσιογράφος κος Αιμίλιος Λιάτσος, πως μεταξύ τυρού και αχλαδίου, σ’ ενός επιχειρηματικού γάμου τα πουρνάρια κάποιος –απ’ τους συνδαιτημόνες στο γαμήλιο τραπέζι– ολίγον μαρτυριάρης δεν άντεξε και το μαρτύρησε το μυστικό!

Και πέρασε ο καιρός και κάποιος δεύτερος –ετούτη τη φορά απ’ την πολιτική– δαιμόνιος, ο κος Σκουρλέτης, το τσίμπησε απ’ την ανυπαρξία και το αναπαρήγαγε. Και πέρασε κι άλλος καιρός και βγήκε στο blusky η βουλευτής, κα Ξουλίδου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και –μετά τον 17Νοεμβρίτη αρχηγό μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, μετά τους ψεκασμούς, μετά και μετά και μετά…– το κατήγγειλε· το μεγάλο μυστικό ντε, της αργυρώνητης αποστασίας, με φόντο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάθαμε και το όνομα του ανθρώπου που την προσέγγισε με δέλεαρ 2-3 εκατομμύρια ευρώ.

Από κει και πέρα τράβα κορδέλα, στην Ελλάδα να ‘χουμε πάντα τέτοια σήριαλ.

Όμως την ίδια ώρα: Ο εισαγγελέας κος Γαληνός Μπρης, προτείνει, μέσα από μόχθο 2.500 σελίδων, την παραπομπή του κου Tσουκάτου σε δίκη για την υπόθεση των μιζών της Siemens. H κατηγορία –άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία– είναι σε βαθμό κακουργήματος και δύναται να επιφέρει, στον άλλοτε τσάρο του ΠΑΣΟΚ, την ποινή των ισοβίων. Μαζί με τον κο Tσουκάτο προτείνει να παραπεμφθούν ακόμη 63 πρόσωπα. Μένει –έστω με τόσα χρόνια καθυστέρηση– ν’ αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ώστε να κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή!

Στην Ελλάδα, "τα καθημερινά καθέκαστα ένας πολτός"*. Στην Ελλάδα, την ίδια ώρα, δίπλα – δίπλα κείτονται τα Σημαντικά με τα Βλακώδη.

 

*Η φράση, από ποίημα του Ματθαίου Μουντέ.

Last modified onTuesday, 07 February 2023 02:11
Back to top