Πρόταση - Πρόβλεψη ανάκαμψης Featured

Μας φαίνονταν ηλίθιοι όμως οψίμως μας εξέπληξαν. Η πρότασή τους θα έμελλε να δώσει φτερά στην ψόφια ελληνική οικονομία. Οι τοπικές κοινωνίες που ακολούθησαν τις οδηγίες των πολιτικών φωστήρων γνώρισαν πρωτοφανή ανάπτυξη. Το Χρηματιστήριο Αθηνών σταμάτησε την κατρακύλα. Το νέο ελληνικό προϊόν έδωσε ώθηση και στα άλλα, αδύναμα «χαρτιά» του χρηματιστηρίου: η Coca Cola και τα υπόλοιπα Blue chips παρασύρθηκαν στην άνοδο.

Η ολλανδική αντίστοιχη οικονομία φαλίρισε μην αντέχοντας τον εξ Ελλάδος ανταγωνισμό. Οι Κρητικοί –πρωτοπόροι της νέας καλλιέργειας– παράτησαν τα γιδοτύρια και τις μαντινάδες και ξαπλωμένοι ανάσκελα γλεντοκοπούν υμνώντας με παράξενα τραγούδια το νησί τους: «Ω υπερωκεάνειον τραγουδάς και πλέχεις στο σέλας της θαλάσσης με τους γλάρους» νυχθημερόν τραγουδάνε…

Μας φαίνονταν ηλίθιοι όμως στο τέλος μάς εξέπληξαν.

Με αυτούς ως διαπραγματευτές, οι πολίτες αποδέχτηκαν τα μέτρα των δανειστών με γέλια, γλέντια και χειροκροτήματα. Και ευλόγως, αφού μέσα σε ελάχιστο καιρό η Ελλάδα όχι μόνο αποπλήρωσε ολόκληρο το χρέος της προς τους Θεσμούς αλλά βρέθηκε και στη θέση να δανείζει η ίδια τα άλλα χρεοκοπημένα μέλη της Ευρωζώνης: Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, κτλ.

Ποιος άραγε να το περίμενε πως οι βουλευτές του Σύριζα, όταν πρότειναν τη νομιμοποίηση της χρήσης και της καλλιέργειας της κάνναβης για φαρμακευτικούς και βιομηχανικούς σκοπούς, θα έδιναν τέτοια διέξοδο στα ελληνικά προβλήματα;

Αν και ο πρωθυπουργός –ο πιο έξυπνος Έλληνας του καιρού του– το είχε προφητεύσει, μέσω του πρακτορείου Bloomberg, πως το 2016 η Ελλάδα θα προκαλούσε «έκπληξη στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα»!

Και να σκεφθεί κανείς πως, στην αρχή, αυτοί οι άνθρωποι, μας φαίνονταν ηλίθιοι, απλώς ηλίθιοι!


 

Δεκέμβριος 2015. Οι "γερμανοτσολιάδες" του κου Δελαστίκ.

Το 40% των ελλήνων που ψήφισαν "ναι" στο δημοψήφισμα είναι "γερμανοτσολιάδες" φαίνεται περίπου να δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ένας δημοσιογράφος, ο κος Δελαστίκ· και μ' έκανε με αυτή του την δήλωση να τον θυμηθώ. Αυτός ο ίδιος κύριος, με τα ίδια γυαλάκια, και το ίδιο αφελές και αγανακτισμένο ύφος καθύβριζε πριν από εξήντα χρόνια: "εαμοβούλγαρους μιάσματα κομμουνιστές" εκείνη την άλλη μειοψηφία της τότε ελληνικής κοινωνίας. Ήταν, σας λέω, πριν εξήντα χρόνια ο ίδιος κύριος, με τα ίδια γυαλάκια, και το ίδιο αφελές και αγανακτισμένο ύφος. Μόνο το όνομά του ήταν -νομίζω- διαφορετικό.


23-11-2014. Κουρής εθίχθη...

Ο κος Γ. Κουρής -πρώην παντοδύναμος εκδότης της πάλαι ποτέ Αυριανής- έκανε αγωγή εναντίον του ιστότοπου Protagon και εναντίον του δημοσιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη επειδή ο εν λόγω δημοσιογράφος σε ένα κείμενό* του τον αποκάλεσε "κατσαρίδα" του μεταπολιτευτικού συστήματος κατά την έννοια πως επιβίωσε του πολυτάραχου βίου της μεταπολίτευσης όπως εικάζεται πως θα επιβιώσουν και οι κατσαρίδες έπειτα από μία πυρηνική έκρηξη! Ο κος Κουρής ζητά από τον δημοσιογράφο το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη δυσφήμιση που υπέστη...

Οι αναγνώστες που είναι αρκετά "ώριμοι" ώστε να έχουν διαβάσει την Αυριανή της χρυσής δεκαπενταετίας 1980-1995, δεν θα αναρωτηθούν για τους λόγους για τους οποίους το παραπάνω αξιολογείται ως "είδηση". Απευθύνομαι λοιπόν σε σένα, πιθανέ, νεαρέ αναγνώστη μου. Σε σένα που δεν θήτευσες ως αναγνώστης σε ένα έντυπο σαν την Αυριανή, και σου φωνάζω για να μ΄ ακούσεις: Ο κος Κουρής έκανε αγωγή σε δημοσιογράφο επειδή αυτός με κείμενό του τον δυσφήμισε! Αυτό κι αν είναι είδηση νεαρέ μου αναγνώστη. ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ!

* Το κείμενο/πέτρα του σκανδάλου βρίσκεται εδώ: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=37092

 

 

 

Last modified onSunday, 09 April 2017 05:20
Back to top